30 de juny de 2019
30.06.2019
Regió7

Carles Tusquets tornarà a optar a la Cambra si es repeteixen les eleccions

El financer considera que el recompte va vulnerar la llei cameral espanyola i la normativa autonòmica

30.06.2019 | 00:02
Carles Tusquets tornarà a optar a la Cambra si es repeteixen les eleccions

El financer Carles Tusquets, que va optar a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona i ha recorregut els resultats per presumptes irregularitats en el procés electoral, es tornarà a presentar al càrrec si el jutge li dona la raó i han de repetir-se les eleccions.

En declaracions al programa Converses de Cope Catalunya, Tusquets va afirmar ahir que donarà el pas «si tinc el suport del meu equip» en cas que el jutge dictaminés que el procés electoral a la corporació empresarial no es va ajustar a la legalitat i haguessin de repetir-se les eleccions.

Les eleccions passades a la Cambra van donar la victòria a la candidatura independentista que va portar a la presidència Joan Canadell, però tant Tusquets com un altre dels aspirants al càrrec, Ramon Masià, van impugnar el recompte de vots, principalment l'electrònic, davant el TSJC.

Tusquets considera que el recompte no només va vulnerar la llei cameral espanyola, sinó la mateixa normativa autonòmica en matèria de cambres respecte a la «robustesa» de les garanties del vot tant presencial com electrònic. Tusquets va precisar que aquest recurs «no és contra l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), promotora de la candidatura de Canadell, ni contra ningú», sinó perquè el procés electoral i el recompte «ha vulnerat drets fonamentals».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook