La intensa onada de calor que afecta aquests dies la península ibèrica es troba darrere d'un seguit d'incendis declarats en diversos punts d'Espanya. Un dels que més preocupa és el que crema entre Toledo i Madrid. L'incendi forestal d'Almorox i Cadalso, que afecta des de divendres a la nit diverses localitats de Toledo i Madrid, seguia ahir sense control i, a més, preocupa entre els professionals que s'hagi revifat a la zona de la penya de Cadalso. Segons va informar un portaveu d'Emergències Comunitat de Madrid 112, a les 5 de la tarda estaven treballant en les tasques d'extinció 35 mitjans terrestres i 12 d'aeris.

Els bombers ahir estaven intentant controlar i confinar les flames, encara que no ho aconseguien a causa de l'orografia i l'amplitud del terreny, ja que el foc s'estén per unes 1.300 hectàrees només a la regió madrilenya. «Preocupa un punt que s'ha revifat a la penya de Cadalso i l'evolució cap a Cenicientos, tot i que la previsió del vent en principi és favorable i es podria avançar cap al perímetre», van indicar.

Al municipi saragossà de Villanueva de Huerva es va tallar el trànsit ahir a la tarda en un tram de l'A-1101 per precaució davant un incendi forestal que afecta la zona.

Sobre les 13.15 hores es va alertar d'un foc en una zona agrícola del municipi esmentat, on pràcticament no hi ha arbrat, encara que sí que hi ha algunes granges a l'àrea d'influència de l'incendi. En la seva extinció estan treballant quatre helicòpters del Govern d'Aragó. Hi opera també la Brigada d'Intervenció Ràpida de Daroca i ahir mateix es va demanar un hidroavió FOCA al ministeri d'Agricultura.

D'altra banda, ahir es va declarar un nou incendi de nivell 1 a la zona d'El Arenal, a Àvila. El foc és a la vall del Tiétar, a uns 20 quilòmetres del que es va produir divendres a Gavilanes, que es manté també en nivell 1. El gran incendi de Gavilanes, que afecta el terme municipal de Pedro Bernardo, seguia ahir sense control un dia després i darrere seu «hi ha una causa humana».