El president del PP, Pablo Casado, ha demanat al Govern espa-nyol que adopti mesures perquè l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont sigui detingut i extradit en cas que es presenti a Estrasburg per a la constitució del nou Parlament Europeu.

«Hem sentit que el senyor Puigdemont diu que acudirà a l'assemblea constitutiva del Parlament Europeu a Estrasburg. Jo el que vull és dir al Govern d'Espa-nya que es prenguin totes les mesures perquè, tan bon punt trepitgi sòl francès, es procedeixi a la detenció i l'extradició», va dir ahir Casado en declaracions a la premsa.

El president del PP, que va assistir a una reunió de líders del Partit Popular Europeu prèvia a una cimera europea a Brussel·les, va assenyalar que Puigdemont és «un delinqüent que està fugit i reclamat pel màxim òrgan judicial a Espanya». Casado va subratllar que «Estrasburg és França» i que en aquest país «no operaria el que ha passat ni a Bèlgica ni a Alema-nya», en referència a l'euroordre emesa per la justícia espanyola contra Puigdemont, que va ser retirada en el cas del primer país i denegada en el segon.