Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) està analitzant com fer front al deute que amenaça la viabilitat financera de la formació ecosocialista, que en els últims cicles electorals ha perdut, a més, representants electes en les institucions.

Diverses fonts de la formació han assegurat que, malgrat tot, estan al «corrent» de «tots els pagaments i compromisos» i que, si bé encara no hi ha una decisió presa, treballen en vies per evitar que el partit acabi en un concurs de creditors i en la dissolució consegüent, tal com va avançar Vozpópuli.

Els resultats del 26-M han provocat una nova pèrdua de representants públics d'ICV a tot Catalunya, la qual cosa dificultaria la viabilitat de la situació financera del partit, que, segons les seves pròpies dades publicades, arrossega un deute del voltant de 9 milions d'euros.

A més, quan es va crear Catalunya en Comú el 2017 es va aprovar un codi ètic que rebutjava subscriure productes de finançament amb la banca i prohibia la condonació del deute, la qual cosa els va portar a no voler absorbir el deute d'ICV.

Com a conseqüència de la situació econòmica del partit, en els últims anys el personal d'aquesta formació s'ha anat reduint progressivament.