El portaveu de JxCat, Albert Batet, va assegurar ahir que tot el que siguin acords que reconeguin el dret a l'autodeterminació de Catalunya seran «benvinguts». En declaracions als mitjans, Batet va apostar per respectar els valors de l'1-O, el diàleg i el pacte. Batet va referir-se així a la proposta del president del Parlament, Roger Torrent, d'un «pacte de claredat» per a la «celebració d'un referèndum».

Això sí, Batet va avisar ERC que no trobarà JxCat en tot el que sigui un «retrocés», com ara la possibilitat d'un avançament electoral a Catalunya o bé els pactes postelectorals «que no responguin als valors de l'1-O». El representant de JxCat va fer aquestes declaracions després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en el marc de les trobades amb partits i entitats per pactar una estratègia unitària.

Pel que fa a la trobada amb el cap del Govern, JxCat va traslladar-li que la resposta a la sentència del judici de l'1-O ha de ser «de país», «unitària», «transversal», «no improvisada» i amb «tota la força que es pugui». Durant la reunió, la formació va recordar que en tots els processos electorals des de l'1-O «hi ha hagut victòries independentistes» i que la cambra catalana té una majoria en aquest sentit.