El president del Govern en funcions i candidat a revalidar aquest lloc, Pedro Sánchez, es reunirà dimarts que ve al Congrés amb Pablo Iglesias, secretari general d'Unides Podem al Congrés dels Diputats, segons fonts socialistes.

La trobada tindrà lloc a les 12 del migdia i des del PSOE insisteixen que «hi ha bases sòlides per arribar a un acord» de cara al debat d'investidura previst per als dies 22 i 23 de juliol.

Segons afirmen els socialistes, aquesta possibilitat de pactar amb Unides Podem s'ha demostrat els últims 12 mesos de govern, des que l'actual cap de l'Executiu en funcions va guanyar la moció de censura contra el popular Mariano Rajoy.

Pedro Sánchez té previst reunir-se, a més, la setmana vinent amb els líders del Partit Popular i Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, respectivament, amb l'objectiu de desbloquejar la legislatura i amb la vista posada a què hi hagi un govern en plenitud de funcions aquest mes de juliol.

El cap de l'Executiu en funcions ja es va reunir l'11 de juny passat al Congrés amb Pablo Iglesias, Albert Rivera i Pablo Casado, en un primer intent de recaptar suports de cara a la investidura.

Mentre que la portaveu del grup socialista al Congrés, Adriana Lastra, i el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, van fer el mateix amb la resta de forces polítiques en els següents dies, amb l'excepció de Vox i EH Bildu.