El consell nacional d'Iniciativa per Catalunya Verds ha decidit presentar concurs de creditors i un expedient de regulació d'ocupació (ERO) davant la difícil situació econòmica d'ICV, amb un deute de 9,2 milions, que podria desembocar els propers mesos en una «situació d'insolvència», la qual cosa pretén evitar.

Segons va informar ahir aquesta formació política, encara que ICV, avui en dia, no es troba en situació d'insolvència, «l'anàlisi de la situació econòmica fa preveure que els propers mesos es pugui produir aquesta possibilitat i entrar en una situació de degradació que es vol evitar».

La situació actual s'explica per l'elevat endeutament, acumulat al llarg dels anys, que s'ha anat reduint, però que avui dia és de 9,2 milions, mentre que l'actiu del partit correspon a 26 locals, amb un valor de taxació de 8,2 milions d'euros.

ICV precisa que el seu patrimoni immobiliari, especialment la seu nacional del passatge del Rellotge, a Barcelona, «no s'ha pogut vendre en les condicions adequades per amortitzar el deute».

Juntament amb l'elevat endeutament acumulat pel partit, els últims anys s'ha produït una progressiva pèrdua d'ingressos, ja que en els darrers cicles electorals la formació ha perdut representants electes en les institucions.

ICV va decidir en la seva desena assemblea nacional, l'any 2013, obrir un procés de confluència amb altres forces polítiques i socials que ha provocat que no s'hagi presentat amb les seves sigles en les últimes eleccions catalanes, municipals, europees i generals.

Iniciativa per Catalunya Verds assegura que està al corrent de pagament dels salaris del personal laboral, de les cotitzacions corresponents a la Seguretat Social i de les seves obligacions fiscals, i que «el procés del concurs de creditors es produirà de manera ordenada i amb les més bones garanties».

Malgrat la difícil situació econòmica de la formació, ICV assegura en un comunicat que «continuarem compromesos, treballant, com sempre hem fet, pels drets socials i nacionals, la millora de les condicions de vida de les classes populars i la transformació de la societat en un sentit ecologista, feminista i socialista».

El coordinador nacional d'ICV, David Cid, va defensar ahir la gestió «honesta» del partit i va concretar que l'ERO acordat amb la plantilla comportarà que 16 persones es quedin sense feina.