La titular del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, que investiga la logística de l'1-O, ha citat a declarar com a investigat el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Suïssa, Manuel Manonelles, per al divendres 19 de juliol a les 10 hores.

Segons una interlocutòria a la qual ha tingut accés Europa Press, la jutgessa Alejandra Gil també cita per a aquest dia altres processats en la causa: Aleix Villatoro, Marta Garsaball i Rosa Vidal, perquè donin explicacions en relació amb un expedient de contractació mitjançant la delegació a Ginebra de la Generalitat.

La Fiscalia va sol·licitar la citació de Manonelles per la seva presumpta relació amb l'expedient de contractació subscrit el 31 d'agost del 2017 amb HCSS.

Així mateix, la jutgessa del 13 oficia la Guàrdia Civil perquè es personi als departaments de la Generalitat perquè lliurin documentació reclamada per la Fiscalia, en concret, expedients administratius com el de la contractació de l'evolutiu de l'aplicació del registre de catalans a l'exterior, o el de la contractació de l'evolutiu de l'aplicació «Connecta't al voluntariat».

En concret, reclama documentació a la Conselleria de Presidència, com també a la d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, a la de Treball, Afers Socials i Famílies, i també a la Intervenció General i al Gabinet Jurídic Central.