06 de juliol de 2019
06.07.2019
Regió7

El submarí rus que es va incendiar era de propulsió nuclear

El general Shoigú va revelar que el foc s'havia iniciat a l'espai de les bateries i que ha estat declarat secret d'estat

05.07.2019 | 23:30
El submarí rus que es va incendiar era de propulsió nuclear

El ministre de Defensa rus, el general Sergei Shoigú, va assegurar, en unes declaracions publicades a la pàgina web del Kremlin, que el submarí de la marina russa afectat per un incendi el dilluns i que va provocar 14 morts és un submergible de propulsió nuclear.

D'aquesta manera, Shoigú va traslladar al president rus, Vladímir Putin, que l'accident en el qual van morir catorze militars de l'armada va ser causat per un incendi al compartiment de bateries i que el reactor nuclear va ser aïllat completament com a mesura de seguretat.

Fins ara, les autoritats russes no havien confirmat que el submergible accidentat fos de propulsió nuclear i s'havien limitat a asse-nyalar que és un submarí de recerca científica. Certament, el Kremlin ha declarat el sinistre com a secret d'estat.


L'accident

L'accident del submarí de la marina russa va tenir lloc en aigües del mar de Barentsz, a prop de la base principal de la flota russa del nord, situada a Severomorsk, a l'extrem nord-oriental de Rússia. L'incendi va posar fi a la vida de catorze marins, que van morir per enverinament derivat de la inhalació de gasos fruit de l'incendi, segons va confirmar dimarts passat el ministeri de Defensa rus en un comunicat.

Les flames van sorgir durant la recollida de dades batimètriques. Com a conseqüència, catorze mariners van resultar enverinats «pels gasos de combustió».

El foc finalment va ser extingit gràcies a «les abnegades accions» de la tripulació del submarí militar. L'armada russa ha obert una recerca que és dirigida pel seu comandant en cap, segons va informar l'agència de notícies oficial Sputnik.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit