«Farts» de la inseguretat a Barcelona, ciutadans corrents de diferents col·lectius, entre ells Tito Álvarez, el líder dels taxistes de la ciutat, han decidit impulsar Salvalona, un moviment «de pressió» per exhortar els polítics a adoptar mesures urgents contra aquesta problemàtica.

«Hi ha un problema molt gran a la ciutat i és la inseguretat. Estem cansats de tants robatoris, furts, agressions, violacions i morts, i volem lluitar per canviar les coses», explica a EFE Tito Álvarez, portaveu i cara visible d'Élite Taxi, un dels impulsors de la plataforma.

Juntament amb Tito, hi ha implicats en aquest projecte els membres de Patrulla ciutadana, un grup veïnal que des de fa anys recorre el metro de Barcelona alertant de la presència de carteristes, i treballadors d'empreses de vigilància, que denuncien la falta de seguretat que existeix especialment a la nit.

Salvalona neix com un moviment transversal i apolític del qual formen part persones de diferents professions, nacionalitats i ideologies, però que tenen un objectiu comú: «Aconseguir que els polítics seguin, deixin de banda les banderes i solucionin un tema que ens afecta a tots, com és la inseguretat».

Els últims dies, també els comerciants i hotelers de Barcelona han alçat la veu per reclamar a l'Ajuntament mesures «urgents i contundents» davant els «incidents de seguretat» ocorreguts recentment a la capital.

Es refereixen a la mort d'una representant del govern de Corea del Sud després de patir un intent de robatori per part d'un lladre, però també, entre altres successos, al multimilionari robatori a la família reial de Qatar en un hotel de luxe del centre de la ciutat.

Per als impulsors de la iniciativa Salvalona, aquests fets no són més que la punta de l'iceberg d'un greu problema que té la ciutat i que ha anat creixent els últims anys, sense que les administracions, sostenen, hagin pres mesures sobre això.

«Volem evitar que el nom de Barcelona es taqui i recordar als polítics que treballen per a la ciutadania», afirma Charlie, que des de fa dos mesos forma part del grup d'unes 40 persones que «patrulla» el suburbà de Barcelona espantant amb xiulets els carteristes que actuen al metro i que tenen els turistes com a víctimes principals .

«Simplement som ciutadans que volem que aquesta torni a ser una ciutat segura», destaca Charlie.