Representants de les formacions independentistes i de les entitats sobiranistes es van reunir ahir a Ginebra (Suïssa), una trobada en la qual va participar l'expresident català Carles Puigdemont i que ha cobrat importància per la crisi de confiança entre ERC i JxCat, després que aquesta formació hagi pactat amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

Segons publiquen diversos mitjans catalans, la reunió ja estava prevista des de feia dies per parlar sobre la unitat estratègica de l'independentisme i la resposta unitària a la sentència al judici del procés, però ha coincidit amb les diferències entre els socis del Govern pel pacte en aquesta institució.

El mitjà digital Nació Digital precisa que a la reunió hi va participar el president de la Generalitat, Quim Torra, i que també hi van assistir la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i representants de JxCat, la CUP, l'ANC i Òmnium Cultural.

Sempre segons aquest mitjà, el pacte a la Diputació de Barcelona ha motivat intercanvis de retrets entre JxCat i ERC, i la resta d'actors s'han posicionat en contra de l'acord amb els socialistes.

Amb tot, el president del PDeCAT, David Bonvehí, va dir ahir que el pacte de JxCat amb el PSC a la Diputació no afectarà el Govern català.

El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián va criticar JxCat per aquest acord i es va preguntar si actuaria igual per donar als socialistes la presidència de la Generalitat.