Els Bombers de la Generalitat van donar per extingit ahir a la nit l'incendi que va afectar a la Ribera d'Ebre, onze dies després que s'iniciés entre la Torre de l'Espa-nyol i Vinebre.

Segons Agents Rurals, el foc ha cremat unes 5.046 hectàrees d'arbrats, matollar i conreus i ha afectat, sobretot, els municipis de Flix (Ribera d'Ebre) i Vinebre (Ribera d'Ebre), seguits de Maials (Segrià), Llardecans (Segrià), la Palma d'Ebre (Ribera d'Ebre), la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre), Bovera (Garrigues) i la Granadella (les Garrigues).

Agents Rurals van apuntar l'autocombustió en un femer com a causa de l'incendi, que es va donar per controlat ja fa una setmana. Fins a 120 dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar en les tasques d'extinció en els moments més crítics i perillosos de l'incendi.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, va agrair en una piulada la tasca que han fet els cossos de seguretat i emergències per extingir el foc. A més, va reconèixer la col·laboració dels alcaldes de la zona afectada, així com la feina de prevenció i difusió que han fet els mitjans de comunicació.