08 de juliol de 2019
08.07.2019

Detenen el multimilionari Jeffrey Epstein per tràfic sexual de menors

L'inversor nord-americà formava part del registre de delinqüents sexuals per una acusació de l'any 2008

07.07.2019 | 23:51
El multimilionari Jeffrey Epstein, en una fotografia d'arxiu

Jeffrey Epstein, multimilionari inversor nord-americà de 66 anys, va ser arrestat en arribar a Nova York al seu avió privat procedent de París. A Epstein, conegut amic de personalitats com l'expresident Bill Clinton, el príncep Andreu d'Anglaterra o el president nord-americà, Donald Trump –abans que arribés a la Casa Blanca–, se li imputen nous càrrecs de tràfic sexual de menors.

Es tracta de noves acusacions perquè el magnat ja forma part del registre de delinqüents sexuals, després d'arribar a un acord el 2008 amb la Justícia per acceptar una condemna a 13 mesos de presó –a més de multes i la inscripció a l'esmentat registre– per dur dotzenes de menors a diverses de les seves mansions a Florida, Nova York, Nou Mèxic i en una illa privada del Carib amb finalitats sexuals.

El darrer arrest d'Epstein s'ha portat a terme, de fet, quan s'està revisant l'esmentat acord de culpabilitat que va posar fi a la investigació federal contra ell el 2008 després de ser impugnat per la Cort Federal de Florida. Un acord que va ser rubricat per l'actual secretari de Treball del Gabinet de Donald Trump, Alex Acosta, que llavors era fiscal federal del sud de Florida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook