L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder del PSC, Jaume Collboni, van anunciar ahir l'estructura del nou govern, que inclou sis tinences d'alcaldia, tres per a cada partit.

La primera serà per a Collboni i estarà destinada a Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda. Entre les novetats destaca la cinquena tinença de Prevenció i Seguretat, que estarà en mans d'Albert Batlle, exdirector dels Mossos.

La segona tinença, d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, l'ocuparà Janet Sanz. La tercera serà per a Laia Bonet, dedicada a l'Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Ter-ritorial i Metropolitana.

La quarta s'ocuparà de Drets Socials i Feminismes i estarà en mans de Laura Pérez, i la sisena, de Cultura, Educació i Ciència, a càrrec de Joan Subirats.

Colau i Collboni van destacar que l'acord permetrà un govern «fort, cohesionat, estable i clarament d'esquerres».

L'acord de govern suma dues tinences d'alcaldia -seguretat i cultura- a les quatre que va tenir el govern de BComú en el darrer mandat. En aquest segon, els comuns mantenen els àmbits d'urbanisme, drets socials i feminismes i cultura, elevada a tinença.

També conserven regidories com la d'Habitatge, Presidència, Energia i Salut. Per la seva banda, el PSC assumirà les qüestions econòmiques de l'Ajuntament, Turisme, Empresa i Ocupació, Seguretat, també elevada a tinença, i Relacions Internacionals.

Cada partit es farà càrrec de cinc regidories de districte. Ciutat Vella, l'Eixample, Sant Andreu, Gràcia i Sants-Montjuïc seran per al partit de Colau, mentre que les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Sant Martí i Nou Barris cauen en mans de la formació de Collboni.

L'acord de govern de BComú i PSC té vuit eixos bàsics: la lluita contra les desigualtats i contra l'emergència climàtica, el progrés econòmic, el dret a la ciutat i l'habitatge, l'aposta per l'educació i la cultura, la seguretat, una «administració forta» i «amb valors democràtics» i un «compromís metropolità».

Colau i Collboni van celebrar que s'obri una «nova etapa» amb un govern «clarament d'esquer-res». L'alcaldessa va subratllar que es tracta d'un govern «fort», «cohesionat» i «estable». «Ens hem esforçat perquè no sigui un govern de dos partits, sinó un únic govern», va afirmar Colau.