10 de juliol de 2019
10.07.2019
Regió7

El Homrani anuncia un pla de xoc per als MENA que dormen al carrer

El conseller afirma que s'ha detectat un augment de majors d'edat no tutelats que passen les nits al ras

09.07.2019 | 23:31
El Homrani anuncia un pla de xoc per als MENA que dormen al carrer

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va anunciar ahir que el Govern posarà en marxa un pla de xoc per atendre els menors estrangers no acompanyats (MENA) que dormen al carrer, preguntat pel cas de les desenes de nois que dormen a l'església de Santa Anna de Barcelona. Les accions es coordinaran amb el consistori de la ciutat i també amb el departament de Salut per tractar els joves que tenen problemes de salut mental i addiccions.

En concret, es vol incrementar les hores dels equips de psiquiatria de carrer del centre Dar Chabab. Alhora, El Homrani va assegurar que s'ha detectat un augment de joves majors d'edat no tutelats que dormen al carrer.

L'anunci va coincidir amb la convocatòria de la DGAIA de la gestora de casos on hi participen els Mossos, l'Ajuntament de Barcelona, el Consorci de Serveis Socials de Barcelona i Salut, per revisar un per un els casos dels menors joves que es trobin al carrer.

En coordinació amb el departament de Salut i amb l'Ajuntament de Barcelona, el nou pla servirà per reforçar l'atenció dels menors que no volen estar sota la protecció de la DGAIA i per intentar que tornin a integrar-se al sistema. El conseller El Homrani va recordar que els joves tutelats que dormen al carrer són «refractaris» i s'escapen del sistema de protecció oficial.

A més d'augmentar les hores d'atenció del centre, el conseller va anunciar que es tiraran endavant mesures per incorporar ràpidament els menors amb problemes mentals als sistemes aguts de psiquiatria per adolescents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook