La portaveu parlamentària de Podem, Irene Montero, va negar ahir que el líder de partit, Pablo Iglesias, exigís a Pedro Sánchez una vicepresidència en un executiu de coalició, com va informar ahir el PSOE, ja que, va assenyalar, encara no han arribat a la fase de poder debatre sobre equips. «Tant de bo estiguéssim a la fase final, en la qual es parla d'equips», va assegurar Montero en una entrevista a la Cadena SER.

Segons la seva opinió, parlar d'equips significaria que ja s'ha avançat en els objectius del govern, però atribueix la manca de progrés a la posició «inamovible» dels socialistes, que es fonamenta en «l'amenaça» i el « xantatge».

«El PSOE ens vol portar a una investidura fallida sense negociar res amb ningú», va afirmar Montero, que va titllar de «fallida» aquesta estratègia i va argumentar que finalment Sánchez s'haurà d'obrir a les exigències de Podem. Amb tot, Montero va afirmar que la seva formació seguirà disponible per a la negociació i que podria mantenir una nova trobada aquesta mateixa tarda si el líder de l'Executiu en funcions ho vol.

La portaveu parlamentària i número dos del PSOE, Adriana Lastra, va demanar ahir a Podem parlar «de programa i mesures de govern».