La portaveu parlamentària de Cs, Lorena Roldán, va avisar ahir que el pacte entre PSC i JxCat a la Diputació de Barcelona és «l'avantsala» del que passarà al Govern espanyol.

Aquestes són les declaracions que va fer ahir al migdia la diputada del partit taronja als passadissos del Parlament, minuts després que es constatés l'acord entre socialistes i la formació de Carles Puigdemont perquè Núria Marín presideixi l'ens supramunicipal. Roldán va relacionar aquest acord amb el ple d'investidura de Pedro Sánchez, convocat per al 22 de juliol. A més, la portaveu de Ciutadans va acusar el candidat a la presidència del Govern espanyol de pactar de nou amb «els nacionalistes del 3%», amb referència a JxCat.

«Si algú es pregunta on és Sánchez, que el busqui al costat dels nacionalistes», va afegir Roldán, que va qualificar de «vergonya» el pacte de la Diputació de Barcelona. Finalment, la portaveu de Cs va opinar que JxCat i ERC haurien de posar el «mateix interès» per solucionar els problemes «reals» dels catalans que el que destinen a repartir-se «cadires i poder».

Per la seva banda, el diputat de Ciutadans Salvador Tovar també va criticar ahir el pacte de la Diputació, que va considerar un «repartiment de cadires», i va lamentar que hi pugui haver un «document secret que reculli aspectes inconfessables».

«Infàmia»

El vicepresident segon del Parlament i secretari d'Acció Institucional de Cs, Joan García, ja va censurar dimarts el pacte a què han arribat el PSC i JxCat a la Diputació de Barcelona, que va qualificar «d'infàmia», i va explicar que el grup taronja votaria un candidat propi a la presidència de la corporació, el regidor de Santa Coloma de Gramenet Salva Tovar, tal com finalment va fer.

En un comunicat, García va assegurar que «en cap cas» avalarien l'acord sociovergent i va acusar els socialistes de «llançar-se als braços del separatisme més radical».