Vincent Lambert, l’home en estat vegetatiu que va reobrir el debat sobre la fi de la vida a França, ha mort aquest dijous al matí a l’edat de 42 després d’anys de batalles judicials entre els membres de la seva família. Lambert ha mort nou dies després que els metges de l’hospital CHU de Reims li retiressin l’alimentació i la hidratació artificials que el mantenien de forma artificial amb vida des de feia més de deu anys. El cas de Lambert, que va patir un accident de tràfic el 2008 que li va causar lesions cerebrals irreversibles, va dividir la família sobre si calia o no mantenir-lo amb vida.

D’una banda, els pares i alguns dels seus germans han lluitat als tribunals en els darrers anys i mesos perquè es frenés la desconnexió, en oposició a la visió de la seva dona i altres familiars, que entenien que forçar-lo a seguir vivint de forma artificial en un hospital era una "condemna a patir".

Els tractaments s’havien suspès ja el 20 de maig però poc després el Tribunal d’Apel·lació de París va ordenar que es reprenguessin. La decisió del tribunal, però, va ser anul·lada a finals de juny per ordre de la Cort de Cassació permetent procedir finalment a la seva desconnexió.