12 de juliol de 2019
12.07.2019
Regió7

L'Iran intenta sense èxit interceptar un petrolier britànic

?El vaixell iranià s'ha retirat després que la Marina Reial anglesa hagi emès una advertència

11.07.2019 | 23:39
L'Iran intenta sense èxit interceptar un petrolier britànic

Creix la tensió entre Teheran i Londres en el transcurs dels últims dies. De fet, va ser aquest dimecres quan cinc bucs pertanyents a la Guàrdia Revolucionària d'Iran van tractar d'interceptar, sense èxit, un petrolier britànic en aigües del golf Pèrsic.

Segons fonts nord-americanes, els vaixells iranians es van aturar després que un buc de guerra britànic els advertís per ràdio. «El vaixell de la Marina Real HMS Montrose va apuntar les seves armes cap als bucs iranians i els va alertar. Només llavors es van dispersar», va assegurar l'Administració.

Aquest incident va tenir lloc gairebé una setmana després que les autoritats de Gibraltar obstruïssin el petrolier iranià Grace 1, davant la sospita que traslladava una càrrega de cru amb destinació a un port de Síria. Aquest fet, hauria suposat un incompliment en les sancions imposades per la Unió Europea al país del Pròxim Orient.

Pel que fa a l'Iran, el seu president Hasán Rohani ja havia confirmat, en anteriors ocasions als fets transcorreguts aquest dimecres, que el Regne Unit hauria d'enfrontar-se a «conseqüències» pel succeït amb el petrolier a Gibraltar.


Detenció del Grace 1

L'acció empresa per les forces de seguretat gibraltarenyes va derivar de la informació que aquesta havia rebut del seu Govern. Així,

els comunicats apuntaven que el buc Grace 1 «estava actuant en incompliment de les sancions de la Unió Europea contra Síria», tal com va manifestar el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo.

De fet, el fiscal general de Gibraltar va aconseguir que el divendres el Tribunal Suprem d'aquest territori aprovés una ordre per ampliar el període de detenció durant catorze dies més, la qual cosa ha provocat un augment de la tensió.

Segons va explicar el Govern gibraltareny en una nota, la legislació permetia detenir el vaixell durant 72 hores, ja que era necessària l'autorització del Tribunal Suprem per prolongar aquest període a petició del fiscal general.

D'altra banda, els tripulants del petrolier estan sent interrogats en qualitat de testimonis, per determinar la naturalesa de la càrrega del buc i la seva destinació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit