13 de juliol de 2019
13.07.2019
Regió7

Google admet que ha escoltat el 0,2% de les converses a través del seu assistent de veu

La companyia nord-americana ha confirmat que té contractats experts en el llenguatge perquè analitzin un «petit nombre de diàlegs»

12.07.2019 | 23:36
El logo de l'empresa Google emmarca l'entrada a les seves oficines

Google va admetre aquest dijous que té contractats «experts del llenguatge» per dur a terme transcripcions del 0,2% de les converses que tenen els usuaris amb el seu assistent de veu.

De fet, va ser el mitjà belga VRT News que va informar sobre la presència d'un conjunt d'arxius d'àudio privats, procedents de comandaments de veu d'usuaris de l'assistent de Google, i va alertar que la companyia nord-americana utilitzava experts per transcriure aquests àudios.

A més, el mitjà assegurava que els revisors de Google podien sentir les converses i els sorolls de fons, a través del seu assistent de veu i els seus altaveus intel·ligents Home. Aquests podien captar informació personal, com ara noms o adreces, i també les podien arribar a gravar i emmagatzemar.

En un comunicat, Google va carregar contra un dels seus experts revisors, ja que hauria violat les polítiques de la companyia en filtrar a un mitjà belga els àudios enregistrats.

El product manager del cercador de Google, David Monsees, va assegurar que els seus equips estan investigant els fets i que prendran accions. «Estem duent a terme una revisió completa de les nostres mesures de seguretat per evitar que tornin a produir-se conductes negatives com aquesta», va sentenciar Monsees.

Google també va explicar el funcionament de la seva tecnologia de reconeixement de parla, a través d'experts en llenguatge que «revisen i transcriuen un petit nombre de converses» per millorar el funcionament de l'assistent en els diferents idiomes en què està disponible.

La companyia nord-americana va assegurar que els seus experts «només revisen al voltant del 0,2% de totes les mostres d'àudio» de l'assistent i que, a més, aquestes no s'associen als comptes d'usuari com a part del procés.

De fet, s'instrueixen els revisors perquè «no transcriguin converses de fons o altres sons i que només captin les mostres d'àudio que s'adrecen a Google», va explicar la companyia. També van aclarir que treballadors només envien dades d'àudio als servidors de l'empresa, després de detectar el comandament d'activació «Hey, Google».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit