El secretari de Treball dels Estats Units, Alex Acosta, va presentar ahir la seva dimissió, després de donar-se a conèixer que, durant la seva etapa com a fiscal a Florida, va aconseguir un acord secret per reduir una sentència per prostitució al multimilionari Jeffrey Epstein, imputat per explotació sexual. Acosta va anunciar la dimissió, efectiva dins d'una setmana, acompanyat del president dels Estats Units, Donald Trump, al jardí de la Casa Blanca.

La bancada demòcrata en el Congrés s'ha passat els últims dies exigint la renúncia del secretari de Treball per «participar en un acord poc raonable, que va impedir que es fes justícia per a les seves joves víctimes».

Epstein va estar sota recerca per part de les autoritats federals, acusat de delictes sexuals contra nenes menors d'edat que van tenir lloc entre el 2002 i el 2005 a Nova York i Florida.

Acord secret

Acosta, com a fiscal, va aconseguir un polèmic acord secret amb Epstein que va permetre a l'empresari evadir un judici previ per càrrecs similars i només va arribar a complir una pena de treballs comunitaris des de la seva oficina.

Després que es destapés el cas el novembre de l'any passat al Miami Herald, es va reprendre judicialment la causa. D'aquesta manera, Epstein va ser imputat finalment aquest dilluns per tràfic sexual de menors i conspiració, gràcies a l'aparició de nous testimoniatges.

Anteriorment s'ha vist l'empresari acompanyat del president Trump o de Bill Clinton.