Des de les 11 del matí d'aquest divendres ja es poden consultar les notes de tall 2019 a Catalunya. El doble grau de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) torna a ser la carrera amb la nota més alta. Per entrar-hi, els estudiants necessiten com a mínim un 13,418, una dècima més que l'any passat. El mateix grau a la Universitat de Barcelona (UB) és la segona carrera amb més nota, amb un 13,340. Filosofia, Política i Economia, el grau conjunt de la UAB i la UPF passa a ser la tercera carrera amb la nota més alta (l'any passat va ser la cinquena) amb un 12,888, i la segueixen Matemàtiques a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb un 12.854, i Enginyeria Física també a la UPC, amb un 12,770. Consulta aquí totes les notes de tall 2019(PDF).

Pel curs vinent, 47.559 estudiants s'han preinscrit a universitats públiques catalanes, 603 més que l'any passat. El 88,40% tenen plaça a la universitat pública i un 68,2% han entrat en primera opció.

Medicina cau del top 5 de les notes de tall

Medicina al campus de l'Hospital Clínic de la UB surt enguany del rànquing de les cinc carreres amb més nota de tall, i es col·loca a la setena posició amb un 12,744, darrera del doble grau de Bioquímica i Biologia Molecular i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili URV), que té un 12,768. Aquesta és la carrera amb més nota de tall i més places, 172.

Consulta aquí totes les notes de tall 2019

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Lluís Baulenas, ha destacat "la rigorositat i l'estabilitat en el procés equitatiu d'accés a la universitat" durant la presentació dels resultats de les provés d'accés a la universitat (PAU) i del procés de preinscripció universitària d'enguany. En opinió de Baulenas, la normalitat i l'estabilitat que caracteritza l'accés a l'educació superior a Catalunya permet donar seguretat tant als centres educatius com als estudiants, afavorint així que "l'alumnat català tregui el millor d'ell mateix per afrontar el futur" ja que el procés consolidat pel CIC -organisme que aplega el Govern i les universitats de Catalunya- "els permet començar a preparar l'accés a la universitat des del moment que inicien el Batxillerat".

D'altra banda, el secretari general del CIC també ha recordat que aquest procés de PAU i preinscripció "proporciona l'accés en condicions d'equitat".

Sol·licitants i assignats

Enguany, un total de estudiants 47.559 (46.956 el 2018) s'han preinscrit en alguna de les set universitats públiques catalanes: Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat de Lleida (UdL), Universitat Rovira i Virgili (URV) i Universitat de Girona (UdG), més la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Calendari de matriculació i accés a la universitat

A partir dels resultats de l'assignació, el calendari d'accés i admissió a la universitat es completa d'aquesta manera:

Admissió a la universitat, convocatòria de juny:

  • Del 15 al 18 de juliol: Matrícula dels estudiants assignats en primera preferència, a la universitat corresponent.
  • 24 de juliol: Segona assignació de places.
  • Del 25 al 29 de juliol: Matrícula de la segona assignació de places.

Proves d'accés a la universitat, convocatòria de setembre:

  • Fins al 24 de juliol: Matrícula de PAU a accesuniversitat.gencat.cat.
  • 3, 4 i 5 de setembre: Proves d'accés a la universitat
  • 17 de setembre: Resultats PAU

Preinscripció a la universitat, convocatòria de setembre:

  • 19 i 20 de setembre: Preinscripció universitària.
  • 26 de setembre: Assignació de places.
  • 27 de setembre: Matrícula dels estudiants assignats a la universitat corresponent.