Els equips de recerca han trobat en bon estat de salut les tres espeleòlogues catalanes que havien quedat atrapades a la cova de Cueto-Conventosa, a Cantàbria, segons han confirmat a l'ACN fonts de Protecció Civil d'aquesta comunitat. Les tres dones, però, presenten un estat "d'esgotament total" després de 48 hores a la cova. Els cossos d'emergència les van localitzar a les 4 de la matinada, però no ha estat fins fa poca estona que un dels membres de l'equip ha sortit a l'exterior per explicar la notícia. La resta s'ha quedat per ajudar les espeleòlogues a sortir. Un altre equip s'ha endinsat a la cova per la part de baixa, per Conventosa, per ajudar-les.

Les dones, que tenen entre 40 i 50 anys, coneixen la tècnica i tenen material, però era el primer cop que feien aquesta travessia. Per la dificultat tècnica de la cova i la seva longitud, es triga més a realitzar el recorregut del que marquen les guies d'experts. Els experts poden estar-se entre 12 i 18 hores per fer tot el trajecte.

En veure que no sortien, es van activar dos grups de recerca, que van entrar pels dos extrems de la cova a la 1 de la matinada. El de Conventosa va sortir sense trobar les dones. Ha estat el de Cueto, a la part de dalt, qui les ha localitzat.

De fet, Protecció Civil ja apuntava a mig matí que era una bona notícia que aquest segon equip encara no hagués sortit, el que podria indicar que haurien trobar les espeleòlogues i que les estarien ajudant a acabar la travessia fins a l'exterior.