Desenes de cotxes es van aplegar ahir als voltants de la Delegació del Govern per exigir a l'Executiu que incrementi el nombre d'examinadors destinats a Catalunya i posar fi així a l'espera dels més de 50.000 alumnes per accedir a la prova pràctica de conducció.

Aglutinats per la Federació d'Autoescoles de Catalunya (FAC) i amb el lema «AutoSOScoles», els manifestants es van reunir a les 10.30 hores i van dur a terme una marxa lenta durant uns tres quarts d'hora, després de la qual van llegir un manifest que va recollir en persona el subdelegat del Govern, Carlos Prieto. Aquest es va comprometre a reunir-se amb les autoescoles a principi de setembre i va garantir que uns onze examinadors dels 35 que s'estan formant seran destinats a Catalunya, malgrat que la FAC no ho troba «suficient».

En cas de materialitzar-se la reunió, serà la segona cita de Prieto amb la FAC perquè ja es van trobar al juny arran d'una altra manifestació que les autoescoles van fer a la plaça Espanya de Barcelona per demanar al Govern central «solucions definitives, urgents i ràpides». «Volem un pla estratègic concret, pactat per totes les parts implicades per disminuir la borsa de circulacions pendents i més capacitat d'exàmens diaris a les prefectures», va exigir el president de la FAC, Raül Viladric, abans de recordar que la seva aplicació ha de ser «immediata».