Els expresidents del Govern Felipe González i José María Aznar van coincidir ahir a alertar de la falta de consens i de centralitat que afecta la política espanyola per abordar les reformes «transversals» que necessita el país, dues premisses que, segons van recordar, van marcar els seus governs els anys 80 i 90. En aquest punt, van advertir que l'actual inestabilitat pot afectar l'economia i van fer una crida a superar el bloqueig polític per no «desbaratar» l'aconseguit fins ara.

Malgrat les «baralles» i «discussions» parlamentàries que els van enfrontar en el passat com a rivals polítics, Aznar i González van exhibir ahir la seva bona sintonia durant un diàleg dins del Fòrum Digitals Summit a Madrid.

González va assegurar que Espanya ha anat «molt bé» fins ara però va avisar que cal impedir que la tendència es torci, fet que, al seu entendre «pot ocórrer» en la situació actual. A més, va subratllar que «cap de les grans reformes» que ha d'afrontar Espanya «es pot fer sense un Govern que no consolidi majories». «Hi ha d'haver àrees de consens molt importants», va exclamar. Aznar va dir que «compartir objectius i centrar la batalla política» en la centralitat li sembla «fonamental» per «ocupar-se de qüestions importants». En aquest punt, i a pocs dies que Pedro Sánchez se sotmeti al debat d'investidura, el també president de FAES va dir que «no només consisteix en ser president del Govern passar el tràmit de la investidura» sinó aconseguir «una majoria constituïda per poder prendre decisions».