Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha denunciat a la comissaria un atac de dos encaputxats que van llençar pintura contra un bus turístic a la plaça Kennedy de la capital catalana. Els fets van ser reivindicats per Batzac-Joventuts Llibertàries.

L'acció va tenir lloc dimarts al vespre. Nou passatgers van quedar tacats, a més del vehicle, i van ser atesos per Turisme de Barcelona. En el seu compte de Twitter, Batzac-Joventuts Llibertàries reivindica l'atac. "Aquest autobús no hi pinta res aquí. El turisme comporta pujada de preus, expulsió del veïnat, pèrdua de les economies locals i augment de la precarietat laboral, entre d'altres", argumenta.

Els dos encaputxats es van acostar a l'autobús mentre estava estacionat en la parada i li van llançar els globus plens de pintura i van enganxar també a la carrosseria diversos adhesius amb el lema: "El turisme mata els barris" escrit en diversos idiomes. Després de la seva acció, els dos encaputxats van fugir corrent a peu.

Els vuit passatgers de l'autobús, tots turistes, van ser atesos als locals de Turisme de Barcelona, on els van facilitar roba de recanvi i els van oferir l'assistència que necessitessin.

Cap a les 21.00 hores, els responsables de la companyia van interposar una denúncia pels fets davant els Mossos d'Esquadra, que esperen ampliar en les pròximes hores amb la valoració dels danys causats, tant a la carrosseria de l'autobús com en la interrupció del servei del vehicle afectat, el parabrisa del qual va quedar completament empastifat de pintura.

El col·lectiu Batzac Joventuts Llibertàries ha penjat en el seu perfil de twitter una fotografia de l'autobús atacat en què defensa que: "aquest autobús no pinta res aquí", acompanyat d'un escrit que argumenta que "el turisme comporta: pujada de preus, expulsió dels veïnats, pèrdua d'economies locals, augment de la precarietat laboral... entre d'altres.

El col·lectiu afegeix en el seu tuit lemes com "#TouristGoHome", "ElTurismeMataElsBarris" i "#VeïnesVsTuristes".

Es dona el cas que l'autobús turístic atacat ahir a la nit és el mateix vehicle que va patir també un atac similar el 2017, quan uns desconeguts li van pintar al parabrisa el mateix lema: "El turisme mata els barris".