El Comitè d'Emergència de l'Organització Mundial per a la Salut (OMS) va anunciar ahir la seva decisió de declarar el brot d'Ebola a la República Democràtica del Congo (RDC) com una emergència de salut pública internacional.

L'organisme, que va celebrar una reunió d'emergència arran del cas detectat recentment a la ciutat de Goma, de dos milions d'habitants i situada prop de la frontera amb Uganda, va emetre un conjunt de recomanacions.

El comitè va assenyalar després de la seva decisió que demanarà al director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, que procedeixi a emetre una declaració formal d'emergència internacional.

«Si bé no hi ha proves encara d'una transmissió local de l'Ebola a Goma, RDC o Uganda, aquests esdeveniments representen una preocupant expansió geogràfica del virus», va sostenir el director general de l'organització.

Així mateix, Tedros va recalcar que l'organització «no recomana cap restricció en els viatges i el comerç, el que més que aturar l'Ebola podria danyar la lluita (contra el virus)».