18 de juliol de 2019
18.07.2019

L'OMS declara emergència de salut pública internacional el brot d'Ebola del Congo

Alerten de "nivell preocupant" de nous casos, 12 cada dia, provocats per aquest virus que ha provocat la mort d'unes 1.650 persones a la RDA

18.07.2019 | 13:06
L'OMS declara emergència de salut pública internacional el brot d'Ebola del Congo

L'Organització Mundial de la Salut ha declarat que el brot d'Ebola a la República Democràtica del Congo és una "emergència pública internacional". Després de detectar el primer cas a Goma, una ciutat de gairebé dos milions de persones a la frontera amb Ruanda, l'OMS ha alertat del "nivell preocupant" de nous casos d'una epidèmia que ja dura gairebé un any i ha demanat "doblar els esforços" per revertir-la. De moment, unes 1.650 persones han mort a causa d'aquest brot d'Ebola i cada dia es detecten uns 12 nous casos, segons l'OMS.

La malaltia provocada pel virus de l'Ebola és greu amb una taxa de mortalitat de fins al 90% en humans. Les taxes de mortalitat han variat del 25% al 90% durant els darrers brots.

El comitè internacional que ha avaluat el brot demana també que no es tanquin fronteres ni es restringeixi el comerç amb la RDA perquè això "impulsa el moviment de persones i béns" per llocs sense control "augmentant les possibilitats d'expandir" el virus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit