Els socialistes Jaume Collboni i Núria Parlon, juntament amb Fer-ran Mascarell i Carmela Fortuny, de JxCat, es perfilen per ocupar les quatre vicepresidències de la Diputació de Barcelona, segons han explicat fonts coneixedores de les converses. El PSC i JxCat ja van arribar a un acord per nomenar l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, càrrec que va assumir l'11 de juliol passat, un pacte criticat per ERC, l'ANC i fins i tot per sectors de Junts per Catalunya.

Les quatre vicepresidències s'aprovaran mitjançant decret abans del ple que se celebrarà dimarts que ve, en el qual sí que se sotmetrà a votació l'estructura del govern provincial, la composició dels grups i qüestions relacionades, per exemple, amb el personal eventual. A falta de tancar els últims serrells, socialistes i JxCat ja han començat a definir l'equip de govern de la Diputació i les àrees de responsabilitat de cada formació. Amb les dues vicepresidències que, segons fonts de la negociació, aniran a parar a mans del PSC, els socialistes configuraran un nucli de poder metropolità a la Diputació, en situar a primera fila diversos dels seus pesos pesants a Barcelona i el seu entorn.

A més de donar la presidència de la institució a Marín, que el 26-M va aconseguir la majoria absoluta a l'Hospitalet de Llobregat, el PSC planeja que les seves dues vicepresidències recaiguin en Jaume Collboni, que ja és el número dos del govern municipal de Barcelona, i en Núria Parlon, que ha revalidat la seva majoria absoluta a Santa Coloma de Gramenet. Segons les fonts consultades, per a les dues vicepresidències que correspondrien a JxCat es perfilen Ferran Mascarell, exconseller del Govern i ara regidor a Barcelona, i Carmela Fortuny, a qui un pacte entre PSC, ERC i la CUP va desbancar de l'alcaldia de Sant Cugat.