20 de juliol de 2019
20.07.2019
Regió7

El Parlament engega una comissió per investigar la repressió de l'1-O

20.07.2019 | 00:04
El Parlament engega una comissió per investigar la repressió de l'1-O

El Parlament constituirà una comissió d'investigació sobre l'1-O amb l'objectiu d¡analitzar la «repressió» de l'Estat i la «vulneració dels drets fonamentals». Es tracta d'una iniciativa impulsada per la CUP i que es registrarà els propers dies de manera conjunta amb JxCat, ERC i comuns.

Per tant, la iniciativa tirarà endavant amb tota seguretat. Segons informa la CUP en un comunicat, els continguts bàsics de la comissió d'investigació haurien de ser la documentació de la «violència institucional», determinar-ne els responsables polítics i administratius, així com estudiar els «danys» i les seves conseqüències.

Segons el reglament del Parlament, una comissió d'investigació s'ha de crear quan és demanada per una tercera part dels diputats o tres grups parlamentaris. En cas que ho demanessin dos grups o una cinquena part dels diputats, la proposta s'hauria de sotmetre a la votació del ple del Parlament català.

El Síndic de Greuges va criticar ahir la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, que la considerava necessària per evitar «la fallida de l'Estat», perquè «no reflecteix el procediment garantista per a les comunitats autònomes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook