L'home sospitós de matar 33 persones i ferir-ne 36 a l'incendia de dijous a un estudi d'animació a la localitat japonesa de Kyoto havia estat condemnat prèviament per robatori i va rebre tractament per malaltia mental, segons va confirmar la cadena pública japonesa NHK.

El sospitós va ser identificat com a Shinji Aoba, de 41 anys, sentenciat el 2012 a tres anys i mig de presó per robar en una botiga a la prefectura de Chiba, segons NHK.

Després del seu alliberament, Aoba va passar una temporada en instal·lacions per a exconvictes. També va rebre tractament per a la malaltia mental per part dels cuidadors que van visitar casa seva, segons la cadena.

Aoba va entrar un carret amb almenys una galleda de gasolina fins a l'entrada de l'edifici abans d'abocar el contingut al terra i calar-li foc al crit de «moriu-vos».

Segons testimonis, Aoba va confessar immediament el crim a la policia, cinc minuts després del començament de les flames, i va afegir que havia provocat l'incendi perquè creia que l'estudi havia robat la seva novel·la.

Aoba està sota anestèsia a causa de les cremades que va patir i la policia no va poder interrogar-lo, segons les fonts de Nippon TV.

En el moment de l'incendi, a l'interior de l'immoble hi havia 73 treballadors, segons la policia japonesa.