21 de juliol de 2019
21.07.2019

Buch demana a l'Estat penes de presó per als lladres reincidents

El conseller assegura que les multes no corregeixen la conducta d'una persona que roba habitualment

20.07.2019 | 23:44
Miquel Buch en una foto d'arxiu

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, demanarà al ministeri de l'Interior una modificació del Codi Penal que permeti imposar penes de presó per als delinqüents reincidents per delictes de furt.

En declaracions a Catalunya Ràdio, va dir que demanarà un enduriment normatiu amb la finalitat de contribuir a la lluita contra la delinqüència, tenint en compte que els furts són el 80% dels fets delictius a la capital catalana.

«Quan una persona té unes activitats delictives habituals, el que ens interessa no és posar-li multes, el que ens interessa és modificar la seva conducta, i amb multes no es corregeix», va argumentar el conseller.

Va defensar la necessitat de disposar d'un pla integral per combatre la delinqüència que no passi només per la qüestió policial, per la qual cosa ha reclamat una modificació legal que va dir que podria afectar l'àmbit dels furts i també el de les agressions sexuals.

El conseller va defensar que no s'hagi produït un increment de Mossos a la capital catalana fins ara afirmant que en falten també en altres punts de Catalunya, i va celebrar que una nova promoció permetrà reforçar la ciutat amb 320 agents més.

En declaracions a Rac1, el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya va titllar d'«irresponsabilitat absoluta» la petició del Partit Popular de deportar menors estrangers no acompanyats que cometin accions de delinqüència.

Miquel Buch també va criticar la petició d'una mesura des de l'oposició, després de no haver-ho fet des de la seva posició de govern en els anys sota la presidència de Mariano Rajoy.

«Sense recursos i falta de repartiment homogeni per tot l'Estat, estem fent front amb tot el que podem a aquesta situació de menors no acompanyats que arriben a Catalunya», va dit el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook