Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir cinc homes que estafaven i robaven a gent gran fent-se passar per falsos operaris de revisió de serveis i fins i tot per administradors d'entitats bancàries, encara que ja han estat posats en llibertat amb càrrecs pel jutge.

Un dels detinguts és menor d'edat i els altres quatre homes tenen entre 19 i 27 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina i se'ls considera presumptes autors de tretze delictes per fets delictius com estafes, furts, coaccions i robatoris violents.

Els investigats es feien passar per falsos operaris de diverses empreses de subministrament de serveis, i aprofitaven aquesta condició per accedir als domicilis amb l'objectiu d'aconseguir diners, objectes de valor o llibretes o targetes bancàries i també les dades personals i bancaris de les víctimes, i fins i tot van arribar a cobrar falses reparacions.

Quan aconseguien les targetes i llibretes bancàries feien extraccions o transferències d'un compte a un altre, arribant a vegades a deixar la víctima en situacions de precarietat econòmica.

Amb els beneficis compraven productes d'electrònica i consum, com televisions de grans dimensions, terminals de telefonia o consoles de videojocs.