El jutjat d'instrucció de guàrdia de Tortosa (Tarragona) va decretar divendres passat llibertat amb càrrecs per a un home que va segrestar durant més de 20 dies una dona a l'interior d'un habitatge de la mateixa localitat. El seu objectiu era casar-se amb ella i aconseguir així formar part de la ciutadania europea.

En un comunicat d'ahir, els Mossos d'Esquadra van explicar que dimecres van detenir l'home, de 31 anys i nacionalitat pakistanesa, després de rebre un avís que havia emès l'Europol.

La víctima, que té 42 anys i és de nacionalitat eslovaca, va trucar a la policia del seu país natal per alertar que un home l'havia reclòs en un habitatge contra la seva voluntat.

La dona va explicar als agents que l'home es volia casar amb ella dos dies després i que l'havia amenaçat de mort si intentava demanar ajuda. La víctima per facilitar la seva localització va detallar que des de la finestra de l'habitatge on estava tancada veia un pont vermell i que al domicili hi havia trobat papers que contenien una adreça postal de Tortosa.

A partir de la descripció, els Mossos van poder localitzar el pis, el van vigilar, van alliberar la dona i van detenir l'home dos dies abans de la data prevista per al matrimoni.

Tots dos s'havien conegut anteriorment a Eslovàquia a través del germà de la dona, i van decidir viatjar junts perquè tots dos havien d'anar a Espanya per motius laborals.

Un cop allà, l'home li va exposar les seves intencions per poder aconseguir la ciutadania europea. Va ser en aquell moment quan ella es va negar i l'home va prendre la decisió de mantenir-la tancada. En les poques ocasions que ell marxava, sempre tancava la porta amb clau.

La Fiscalia no demana presó

Malgrat el relat exposat per part de la víctima, la fiscalia no va demanar presó provisional, i la jutgessa, després de valorar les declaracions d'un testimoni, de la víctima i del detingut, va decretar la llibertat.

La causa ha quedat oberta per detenció il·legal, però no per amenaces de mort.El detingut, però, s'ha de presentar setmanalment al jutjat.