La vicesecretària general del PSOE, Ariadna Lastra, es va mostrar optimista i esperançada després del pas al costat del líder de Podem, Pablo Iglesias, en renunciar a entrar al govern espanyol. Des d'Astúries, la socialista va considerar ahir el moment que s'obre després del gest d'Iglesias com «una oportunitat que tothom estava esperant» per poder arribar a un pacte entre el PSOE i Unides Podem que faciliti la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

«Estic convençuda que hi haurà acord i el meu partit també. És pel que treballarem. Això si, amb discreció i lleialtat, i amb l'objectiu de tenir la setmana vinent un govern a ple rendiment», va sentenciar la socialista en declaracions als mitjans.

Lastra, a més, creu que «les 48 hores que queden» fins al ple d'investidura s'aprofitaran des del PSOE i des d'Unides Podem per «parlar de moltes coses, com el programa del govern que ha de passar per fer front a les reformes necessàries».

Per a la socialista, es tracta, també, de «donar resposta als milers de persones que van votar i esperen un govern de progrés». És per això que s'obre clarament a «parlar igualment de la participació d'Unides Podem» a l'executiu, ara que Iglesias s'ha descartat com a possible ministre.

De la mateixa manera, Lastra va considerar que el pacte és «necessari». «Jo sempre he defensat que l'esquerra s'entengui, perquè pot, sap i s'ha d'entendre», va dir, tot afegint que el PSOE i Unides Podem «no parteixen de zero».

«Hem estat col·laborant i tenim la base de l'acord pressupostari que no va sortir endavant pel vot de la dreta i l'independentisme, però és bona base. Tenim també el document de l'executiva del PSOE i treballem a partir d'aquí», va sentenciar.

La decisió de Pablo Iglesias també ha provocat accions en altres formacions polítiques com Izquierda Unida. El coordinador federal del partit, Alberto Garzón, va anunciar que la seva formació consultarà a la militància mitjançant un referèndum la posició que adoptarà en la sessió d'investidura.

Defensa així que la posició del seu partit serà pròpia i independent a les posicions que adoptin la resta dels seus aliats polítics. «Serà la nostra militància la que decidiria en referèndum la nostra pròpia posició», va dir.