El portaveu parlamentari de Vox, Santiago Abascal, va rebutjar ahir investir a Pedro Sánchez com a president del govern espanyol perquè, segons va dir, «té el condemnat Arnaldo Otegi, el colpista Oriol Junqueras i el tirà Nicolás Maduro» com a aliats.

Durant la seva intervenció al ple del Congrés dels Diputats, Abascal va referir-se en reiterades ocasions al «front popular» i «conglomerat de socialistes, comunistes, chavistes, separatistes i terroristes» i va assegurar que amb un govern de Sánchez «els enemics d'Espanya tindran impunitat».

A més, també va reivindicar la il·legalització dels partits independentistes perquè «van utilitzar les institucions amb impunitat per fer un cop d'estat» i, citant el lema sobiranista, va retreure que «ho tornaran a fer». En aquest sentit, Abascal va demanar «desterrar de les institucions» tots aquells que «pretenen dinamitar-les» des de dins.

Abascal, que va carregar durament contra Sánchez, li va retreure que «no tingui credibilitat» i es «disfressi» de polític amb sentit d'Estat però després vulgui rebre el suport de les formacions independentistes catalanes i basques, així com el de Podem.