22 de juliol de 2019
22.07.2019

Homenatge als cinc bombers morts en l'incendi d'Horta de fa deu anys

En la seva intervenció Quim Torra va agrair la feina dels bombers que van combatre el foc del 2009

21.07.2019 | 23:23
Companys de les cinc víctimes de l'incendi d'Horta de fa deu anys durant l'homenatge d'ahir

Horta de Sant Joan (Terra Alta) va homenatjar ahir els cinc bombers que van morir en l'incendi forestal que va devastar les muntanyes del municipi fa deu anys, un succés pel qual una dècada després encara no s'ha fixat la data del judici als dos acusats d'originar el foc.

Un sobtat canvi en la direcció del vent el 21 de juliol del 2009 va atrapar entre el foc sis bombers lleidatans d'elit del Grup de Reforç d'Actuacions Forestals (GRAF), que havien acudit a ajudar a sufocar l'incendi forestal que havia començat el dia anterior a Horta de Sant Joan.

Els bombers Jordi Morè, Pau Costa, Ramon Espinet, David Duaigües i Jaume Arpa van morir a conseqüència de les cremades. Josep Pallàs, llavors amb 36 anys, va resultar amb cremades al 75% del cos, va sobreviure, i avui continua al cos de Bombers.

Pallàs va participar ahir al migdia, deu anys després, a l'acte que va tenir lloc al costat de la placa que recorda els seus companys morts, i en què estaven presents els familiars de les víctimes, el president de la Generalitat, Quim Torra; el conseller d'Interior, Miquel Buch; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; i l'alcalde de la localitat, Jordi Martín.

Pallàs va expressar que una dècada després els Bombers «s'han aixecat d'una situació que va ser molt dura» i va instar el cos a mirar endavant. A la vegada, Pallàs es va dirigir a les autoritats per tal que mirin més enllà dels quatre anys de legislatura. «Haurien de fer polítiques per a més de 20 anys perquè tenim gent, l'equip, per posar coneixements i fonaments», va dir.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, va subratllar que ara ja tenen capacitat per invertir i per desenvolupar les conclusions sorgides de la comissió parlamentària que va investigar aquell foc.

En la seva intervenció també va voler agrair el treball d'aquells bombers que van lluitar contra l'incendi d'Horta que va tenir lloc entre el 20 de juliol i el 3 d'agost del 2009.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit