Més de 800 bombers es van concentrar ahir al centre de Portugal per contenir l'últim gran incendi descontrolat al país, a Castelo Blanco, uns 225 quilòmetres al nord-est de la capital portuguesa, Lisboa.

Els tres incendis declarats a Vila de Rei, Mação i Sertã van deixar uns 20 ferits (vuit bombers i 12 civils), segons el balanç actualitzat presentat per l'Autoritat Nacional de Protecció Civil.

El ministre d'Interior, Eduardo Cabrita, va afegir ahir que la Policia està investigant ja les «estranyes circumstàncies» que van envoltar l'aparició dels focs, «cinc d'ells amb només minuts de diferència», segons el diari Publico.

«Serà un dia difícil», va reconèixer el responsable de Protecció Civil Belo Costa, després d'estimar que un 60 per cent de les flames estaven, en aquell moment, controlades.

Existeix a més una seriosa preocupació sobre la possibilitat que es reactivin les anomenades «zones calentes»: zones d'incendi recentment extintes que podrien tornar a ser pastura de les flames.

De fet, malgrat que el ministeri d'Interior va confirmar que quatre sectors del foc ja estaven dominats, l'últim i més extens estava fora de control i les tasques de contenció estaven ahir a la nit paralitzades. No hi ha, de moment, habitatges afectats.