El líder de Cs, Albert Rivera, va criticar ahir que el candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, «miri a altre costat» amb Catalunya. Durant la seva intervenció al Congrés posterior al discurs d'investidura de Sánchez, ahir a la tarda, Rivera va acusar el cap de files socialista de voler «criminalitzar els constitucionalistes», i d'oferir-los només «insults i escarnis». Encara sobre Catalunya, Rivera va dir que no hi ha «res a parlar» amb qui vol «liquidar» Espanya, i que se'ls ha d'aplicar «llei i justícia».

El cap de files de Cs creu que Sánchez fa «teatre» amb la negociació, i va tornar a lloar l'aplicació de l'article 155: «Si cal, s'aplica sense problema, és democràcia».

Rivera va afirmar que Cs votarà no a la investidura i que intentarà «desmuntar el pla Sánchez», en referència al possible govern de PSOE i Unides Podem. Un executiu que, per cert, va batejar amb el nom de «govern Frankenstein». «A partir del minut u que hi hagi govern, oposició ferma», va advertir. Rivera va ser dur contra els objectius del «pla Sánchez», que va afirmar que s'està perpetuant a «l'habitació dels horrors», entre el PSOE i Podemos.