La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, es va desmarcar del tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en defensar la «protecció» i la «integració» dels menors estrangers no acompanyats, coneguts com a MENAs, a la societat catalana.

Batlle, d'Units per Avançar i que va concórrer en la candidatura del socialista Jaume Collboni a les eleccions municipals del 26 de maig, va plantejar dilluns el «retorn assistit» dels MENAs que viuen als carrers de Barcelona. Després de la reunió del Govern, Budó va dir que l'executiu té «clar que cal acompanyar aquests menors aquí». «Se'ls ha de dotar de la protecció necessària perquè es puguin integrar en la nostra societat», va insistir.

Segons Budó, cal garantir que els menors que ara mateix «es troben fora del sistema de protecció» puguin «tornar» a aquest sistema, per facilitar-los la seva «integració plena» a la societat. Per la seva part, Batlle, va matisar les seves declaracions i va assegurat que prevaldrà el dret a la tutela i educació dels MENAs.