El jutjat mercantil número 7 de Barcelona va establir ahir un període de dos mesos per a la liquidació d'ICV, després d'acreditar els pressupostos i declarar el concurs voluntari de creditors de la formació.

Així, el jutge constata el deute que els ecosocialistes recullen en els seus comptes i nomena a una administradora concursal, perquè vengui els actius del partit.

Concretament, el magistrat autoritza expressament l'administració concursal per a accedir a les instal·lacions i documents del concursat, per a l'exercici de les seves funcions. Segons l'acte, s'acorda que «el deutor (ICV) queda intervingut en les seves facultats d'administració i disposició sobre el seu patrimoni».

La formació, que compta amb diverses propietats immobles, va perdre en els últims anys capacitat de generar ingressos, a causa dels resultats electorals.

A més, a principis d'aquest mes, Iniciativa va decidir no continuar renegociant amb les entitats bancàries i declarar la seva insolvència.

Així, el jutge va establir que aquest serà un procediment concursal «ordinari» i també, quedaran extingides les relacions laborals en el si d'ICV.

En aquest sentit, el partit, a més de sol·licitar el concurs, va presentar un expedient d'extinció de contractes «que afecta la totalitat de la plantilla». Aquest informe en concret, el jutge el traslladarà a l'autoritat laboral.

El personal d'ICV va ser comunicat de la situació «irreversible» del partit, dies abans de la decisió de declarar-se en concurs de creditors.