23 de juliol de 2019
23.07.2019
Regió7

El Parlament crearà una comissió per investigar la violència institucional de l'1-O

22.07.2019 | 23:18
El Parlament crearà una comissió per investigar la violència institucional de l'1-O

Quatre formacions polítiques catalanes -JxCat, ERC, Comuns i la CUP- van anunciar aquest dilluns la seva voluntat de crear una comissió d'investigació al Parlament sobre «la violència institucional produïda l'1-O (del 2017)».

Els partits, que impulsen aquesta comissió, van explicar en una roda de premsa conjunta que per tirar-la endavant presentaran una Proposta de Resolució perquè sigui votada al ple del Parlament. Això, a efectes pràctics, situa la creació de la comissió a principi d'octubre, atès que la sol·licitud ha de passar abans pel primer ple ordinari, que se celebra després d'aquest l'estiu.

Per part de la CUP, que és qui inicialment va demanar la comissió, el diputat Vidal Aragonès va indicar que crear-la suposarà l'oportunitat d'investigar l'episodi «de més violència institucional produïda en els últims quaranta anys». Vidal Aragonès creu que la comissió permetrà «documentar els actes de violència institucional produïts abans, durant i després de l'1-O, disposar d'una cartografia de la repressió, un mapa, i també possibilitarà acompanyar totes les víctimes, un total de 1.066, en un exercici de reparació».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit