Un sacerdot salesià del col·legi Maria Auxiliadora de Vigo va ser detingut dilluns per suposats abusos a diversos menors que participaven en un campament a la localitat de Cambados, a Pontevedra.

Així, segons han indicat fonts del col·legi a Europa Press, els fets van tenir lloc dissabte passat, quan el religiós, d'uns 40 anys, va ser sorprès per diversos nens protagonitzant "comportaments inadequats" amb altres menors, per la qual cosa, l'endemà, les famílies van denunciar els fets als jutjats de Vigo, on el sacerdot va ser cridat a declarar. Tal com ha explicat en un comunicat el centre escolar, diversos participants del campament van posar en coneixement d'una educadora alguns fets "contraris al Codi de Conducta per a la protecció de menors i adults vulnerables" que s'aplica a l'escola. "Immediatament es va apartar del seu treball amb els menors al salesià implicat i es va intentar aclarir els fets denunciats pels joves, en diàleg amb ells, i poder així, si s'escau, posar en marxa les mesures corresponents", ha afegit el centre.

Segons relata el col·legi, diumenge passat, el Provincial Salesià i el director salesià de la casa es van trobar amb pares dels menors per presentar-los la seva "consternació" davant el que havia passat "i posar-se a la seva disposició i oferir-los l'acompanyament especialitzat que poguessin necessitar els seus fills, recordar-los el seu dret a denunciar els fets i informar-los que la institució iniciaria immediatament l'expedient informatiu".

En el mateix document, el centre s'ha posat a disposició de la policia i les autoritats judicials, que ja s'han fet càrrec de la investigació, per col·laborar amb elles "en tot el que calgui". El cas ha estat derivat al jutjat de Cambados, que serà qui porti el tema ja que els fets haurien tingut lloc en aquest municipi.