El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va reelegir ahir l'actual president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, que repetirà el seu mandat al capdavant d'aquest òrgan judicial durant els propers cinc anys. S'enfrontava a un únic aspirant, l'instructor més veterà de l'esmentat òrgan, Ismael Moreno, que no va obtenir suports.

Navarro va recollir el vot unànime dels 21 membres del Ple reunit aquest dimecres, va informar el CGPJ en un comunicat. Per unanimitat va ser reelegit també el magistrat Eduardo Menéndez Rexach com a president de la Sala del Contenciós Administratiu de l'Audiència Nacional. Navarro ostenta la presidència de l'Audiència Nacional des del 2014, i va utilitzar la seva compareixença davant els vocals del CGPJ celebrada la passada setmana per fer valer la seva experiència de més de deu anys en òrgans col·legiats i el fet d'haver signat unes 2.000 sentències, a més de la seva tasca actual a la Sala d'Apel·lacions de l'Audiència Nacional.

«El meu interès és impulsar la completa digitalització de les sales de l'Audiència Nacional i establir l'expedient judicial electrònic als jutjats centrals d'instrucció i la Sala penal», va afegir Navarro durant l'exposició del seu projecte. També va dir que és essencial posar en marxa una comissió mixta entre la Sala de Govern de l'Audiència Nacional i el Ministeri de Justícia per actuar davant de les necessitats de tots els òrgans judicials d'aquesta institució

El president de l'Audiència Nacional, que va exercir la professió d'advocat del 1985 al 1989, és des del curs 2016-2017 professor de Dret Penal en el doble Grau de Dret i ADE de CUNEF i codirector de la càtedra Francisco Tomás i Valiente de la Universitat de la Laguna. Navarro ha estat professor tutor de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), tant en assignatures de la Facultat de Dret com de la Facultat de Ciències Mediambientals.