Almenys 116 persones es troben desaparegudes a aigües del Mediterrani i 132 van ser rescatades després de naufragar l'embarcació en la qual intentaven arribar de forma irregular a Europa. El portaveu de la Guàrdia Costanera de Líbia, Ayub Qasem, va explicar que l'embarcació, en què segons els supervivents viatjaven unes 250 persones, havia sortit d'una platja propera a la ciutat de Khoms, un dels principals trampolins de la migració irregular al Meditarrani. «Els rescatats van ser traslladats a terra, on van rebre els primers auxilis» abans de ser conduïts a centres de detenció sota el control del govern sostingut per l'ONU a Trípoli, va afegir el responsable.

Hores abans, l'agència de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) havia informat a través de les xarxes socials de la possible mort de 150 migrants en naufragar una embarcació no segura davant de les costes de Líbia. Segons la font, que amb prou feines va donar detalls ni va especificar si la tragèdia es va produir a aigües internacionals, unes 150 més van ser rescatades.

L'Organització Internacional de les Migracions (OIM) ha xifrat aquesta setmana en 683 el nombre de persones que han mort aquest any en les tres principals rutes d'emigració irregular al Mediterrani i ha alertat de l'alt increment a la de l'oest, que condueix a Espanya. Segons aquest organisme, 426 immigrants han mort a la ruta central; 53 a la ruta est, que desemboca a les platges de Grècia, i 204 a la ruta oest.