25 de juliol de 2019
25.07.2019

El Cercle d'Economia nomena president Javier Faus

El nou dirigent de l'entitat aposta per la cocapitalitat de Barcelona a l'Estat i proposa que les Jornades es traslladin a la capital catalana

24.07.2019 | 23:58
L'empresari i president del Cercle d'Economia, Javier Faus

L'empresari i president de Meridia Capital, Javier Faus, és des d'ahir al vespre el nou president del Cercle d'Economia en substitució del president de Colonial, Juan José Brugera, que deixa el càrrec després de tres anys.

La de Faus és l'única candidatura que s'ha presentat a les eleccions convocades la primavera passada. Fa poc més d'un mes, Faus va rebre l'aval de 195 socis del Cercle d'Economia -els estatuts fixen un mínim de 50.

El nou president del Cercle ha insistit en la cocapitalitat de Barcelona a l'Estat. «Volem una Barcelona líder, ambiciosa, vital, oberta. I no acomplexada. Barcelona té dret a reclamar de Catalunya, però també de l'Estat, més inversions, més infraestructures, més equipaments de tot tipus, culturals, científics, sanitaris, tecnològics», va subratllar Faus, que també va avançar que proposarà que les Jornades anuals de l'entitat es deixin de celebrar a Sitges després de 22 anys i es traslladin a Barcelona.

Sobre la situació de Catalunya, el nou president del Cercle va remetre's a les opinions de l'entitat en els darrers deu anys. En aquest sentit, va refermar-se en l'oposició al Cercle d'Economia i «propostes unilaterals i contràries a la llei», però va afegir que «l'stato quo no és la solució». «Amb temps, s'haurà d'encetar un diàleg franc, un intercanvi de propostes, i un acostament progressiu», va afegir.

Faus també va anunciar la intenció de crear un Consell Assessor format pel president sortint i els dos anteriors, que en aquest cas estaria format per Juan José Brugera, i els seus predecessors Antón Costas i Josep Piqué.

El nomenament de Faus, únic candidat a la presidència, va rebre el vistiplau de 423 socis de l'entitat i només un vot nul i un en contra.

La candidatura de Faus compta amb 20 persones, 10 homes i 10 dones. Entre ells, la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, el president de CaixaBank, Jordi Gual, el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, o el president de Seat, Luca de Meo. També seran membres de la Junta Directiva l'exministra i president de la Fundació Cotec, Cristina Garmendia; la consellera delegada de Penguin Random House, Núria Cabutí; el directiu del BBVA José Manuel González-Páramo; l'exalcalde de Barcelona i president d'IdenCity, Jordi Hereu; l'escriptor José María Lasalle, i el conseller delegat de Puig, Marc Puig, entre d'altres.

El nou president del Cercle d'Economia és president del fons d'inversió Meridia i anteriorment, entre el 2001 i el 2006, va ser conseller delegat i accionista de la immobiliària Hovisa, propietària de l'Hotel Arts operada per Ritz-Carlton. A partir del 2006, va fundar la companyia que ara presideix. A més, entre el 2010 i el 2014 ha estat director de Colonial i des del 2016 és director de la farmacèutica Indukern i va ser directiu del Barça entre el 2019 i el 2015.

El fins ara president del Cercle, Juan José Brugera, és president d'Immobiliària Colonial Socimi SA des del 2008, de la qual va ser conseller delegat entre 1994 i 2006. Anteriorment, va ser conseller director general de Mutua Madrileña, conseller delegat de Sindibank i subdirector general de Banc Sabadell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook