Un home de 85 anys va morir ahir al matí per un cop de calor a Granada després de l'exposició perllongada al sol durant un passeig.

Es tracta de la tercera víctima per aquesta causa a Andalusia aquesta temporada, després de les d'un menor de 17 anys a Còrdova i un home de 66 anys d'edat a El Cuervo (Sevilla) a final de juny. L'any passat no hi va haver cap mort a la ciutat per aquests motius.

Recomanacions

La conselleria de Salut i Famílies va lamentar la mort d'aquesta persona i va traslladar a la seva família i amics el condol per la pèrdua. La conselleria va demanar als ciutadans que extremin les mesures de precaució contra la calor: evitar la continuada exposició al sol a les hores centrals del dia i la hidratació contínua són les recomanacions principals, que han d'observar especialment la població amb problemes de salut, els nens i la gent gran.

La Junta d'Andalusia, a través de la Direcció General de Salut Pública i Ordenació Farmacèutica, té en marxa entre l'1 de juny i el 15 de setembre el Pla de prevenció d'altes temperatures, que inclou el reforç dels recursos sanitaris i una sèrie de mesures per recordar als ciutadans com poden prevenir els efectes perjudicials de les altes temperatures.

Entre els objectius del pla hi ha evitar els cops de calor i la insolació i l'agreujament de les patologies de les persones en una situació de salut delicada.