El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, va anunciar ahir que l'executiu català presentarà el seu projecte de pressupostos del 2020 davant el Parlament «la tardor d'enguany».

«Estem disposats a parlar amb tots els grups parlamentaris per dotar-nos d'un projecte per a l'any 2020. Portarem la proposta de pressupostos, aprovarem el seu projecte de llei del Govern i la pròxima tardor ho portarem al Parlament», va dir el conseller d'Economia de la Generalitat durant el debat sobre la validació del decret llei de mesures urgents en matèria tributària i de lluita contra el frau fiscal.

Resposta dels partits

En resposta a això, el diputat dels comuns David Cid es va mostrar «a disposició de» l'executiu català i va expressar l'esperança que els grups parlamentaris hagin «après» de l'última negociació pressupostària.

Cid va assegurar que uns nous comptes són necessaris, perquè «Catalunya necessita més recursos i Catalunya necessita més ingressos per fer front a les polítiques d'emergència climàtica i dels drets de les dones».

La portaveu dels comuns al Parlament, Susanna Segovia, va demanar al Govern català que «sigui valent» en la proposta dels pressupostos de la Generalitat del 2020 i va estendre la mà a l'executiu per aprovar-los si els comptes reverteixen les retallades.

«Faran un gir i apostaran per combatre la desigualtat, combatre l'emergència climàtica i per fer polítiques feministes? Si és així ens trobaran. Siguin valents i facin una proposta de pressupostos que reverteixi les retallades», va afirmar durant el debat del ple monogràfic sobre la Catalunya real impulsat per Cs. Segovia també va emplaçar el PSC a aconseguir un Govern central que «sigui part de la solució» al conflicte a Catalunya.

En aquest sentit, la diputada socialista, Alicia Romero, va assegurar que un tercer any sense pressupostos seria «desastrós» i es va mostrar partidària que aquests tirin endavant amb «majories àmplies».