El nombre de morts a causa de les inundacions provocades pel monsó a Bangladesh ha superat el centenar, segons van confirmar ahir les autoritats, després de dues setmanes de pluges torrencials en diferents parts del país.

Segons les informacions recollides pel diari local Dacca Tribune, 104 persones han mort a causa de les inundacions, mentre que més de 12.860 han tingut malalties transmeses a través de l'aigua.

El Centre d'Operacions d'Emergència de Salut va detallar que 86 dels morts es van ofegar a causa de les inundacions, mentre que a set els va caure un llamp a sobre i vuit van ser mossegades per serps en zones inundades. Tres persones van morir per causes no determinades.

Les pluges torrencials i el desbordament de diversos rius han afectat 27 districtes al nord i el nord-oest del país asiàtic. És una de les pitjors inundacions dels últims anys. Les inundacions a Bangladesh han empitjorat a causa del desbordament de tres dics del riu Brahmaputra, que travessa el país des del nord-est de l'Índia, igualment afectada pel monsó.