El discurs del líder del PSOE, Pedro Sánchez en el debat d'investidura no ha convençut a la resta de partits del Congrés de Diputats, tampoc d'aquelles formacions que l'aspirant a president necessita per revalidar un nou mandat. La majoria de partits critiquen que el socialista no hagi esmentat directament el conflicte amb Catalunya.

Rufián (ERC) titlla el discurs "d'irresponsable i negligent"

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha qualificat el discurs inicial del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la sessió d'investidura "d'irresponsable i negligent" per manca de referències a Catalunya i a Unides Podem. Rufián ha lamentat que només hagi dedicat 3 segons als hipotètics socis de govern, en referència a Unides Podem, i que no hagi tractat "el principal conflicte polític que té sobre la taula com a president del govern", en referència a Catalunya. Amb aquest discurs, Rufián ha considerat que l'allunya d'un acord per un govern de coalició però ha afegit que encara li queda temps per rectificar. El portaveu dels republicans a la cambra alta també li ha retret que hagi parlat com si tingués majoria absoluta.

Asens (En Comú Podem: "Sembla que encara creu el miratge que ho pot fer sol"

El portaveu d'En Comú Podem, Jaume Asens, ha lamentat que el líder del PSOE no hagi fet cap referència a Catalunya. "Ha parlat de Xina, Veneçuela, Àfrica, però no ha dit res de Catalunya", ha afirmat en unes declaracions a TV3. Asens ha trobat a faltar també concreció sobre la "transformació" que Sánchez ha dit que vol impulsar a l'Estat. "Sembla que encara creu el miratge que la pot fer sol i que pot estendre la seva mà a dreta i esquerre", ha dit.

Cs creu que Sánchez no ha esmentat Catalunya "per no molestar els seus socis" independentistes

La portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, ha augurat que si el secretari general del PSOE no ha parlat de Catalunya en el seu discurs com a candidat a presidir el govern espanyol ha estat "per no molestar els seus socis" independentistes. La portaveu taronja sospita que Sánchez busca el suport d'ERC i JxCat, per la qual cosa "no ha volgut parlar del desafiament separatista". Ho ha dit en roda de premsa després del discurs de Sánchez, que Arrimadas ha titllat de "fora de la realitat". Així, ha recriminat al líder del PSOE que hagi evocat els Balcans i recuperat la idea d'exhumar el dictador Francisco Franco. "Si li treus la foto de Colón, Franco i un parell de coses més, crec que no sabria fer un discurs", ha plantejat.

Borràs (JxCAT)retreu a Sánchez que no hagi fet cap referència a Catalunya

La portaveu de JxCAT al Congrés, Laura Borràs, ha retret a Sánchez que no hagi fet cap referència a Catalunya al seu discurs d'investidura. Borràs ha aprofitat la qüestió per ironitzar sobre aquesta absència. "Es veu que Catalunya no és Espanya, i potser som independents i no ens n'hem assabentat", a afirmat en declaracions de TV3. En aquest sentit ha lamentat que Sánchez hagi fet referència només a un problema territorial relacionat amb les infraestructures i s'hagi limitat a parlar sobre aquesta qüestió dels problemes a Granada. La de Sánchez, ha dit, és la posició del president d'un Estat "on Catalunya no hi és".

Vox acusa Sánchez de fer "el discurs més patètic de la història"

El portaveu de Vox al Congrés, Ivan Espinosa de los Monteros, ha considerat que el discurs d'investidura del socialista Pedro Sánchez ha estat "el pitjor de la història dels discursos d'investidura". I és que el diputat ultradretà creu que Sánchez ha obviat Catalunya i l'independentisme "perquè sobreposa el seu interès personal de ser investit a l'interès nacional". De la mateixa manera, després de la sessió del matí, Espinosa ha criticat les mesures i el programa del candidat per ser "un festival de la despesa i la intervenció amb un desconeixement profund de com funciona l'economia". En aquest sentit, ha criticat "el viratge a l'esquerra" de Sánchez i ha vaticinat que Espanya va "camí del desastre de la mà de filoetarres, separatistes i comunistes".